maanantai 18. kesäkuuta 2018

Broilerin rintaa ja paahdettuja kasviksia

Odotin piimä-valkosipulimarinadilta vähän enemmän. Ihan hyvää tämä oli, mutta jäi jotenkin pliisuksi. Sekä kasvikset että kana olisivat mielestäni kaivanneet vähän enemmän makua.



Ainekset:
4 broilerin rintafileetä
Marinadi:
2 dl piimää
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
10 mintun lehteä
2 tl sitruunankuoriraastetta
¼ dl sitruunamehua
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Paahdetut kasvikset:
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
2 paprikaa
1 punasipuli
12 mustaa oliivia
1 rkl öljyä
½ tl suolaa

Mittaa kulhoon marinadin piimä. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet, lehtipersilja ja minttu. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu, oregano, suola ja mustapippuri.

Leikkaa broilerin rintafileet pitkittäin puoliksi ja lisää palat marinadikulhoon. Sekoita kunnolla niin että marinadi levittyy tasaisesti broilerinpaloille. Anna maustua huoneen lämmössä noin 30 minuuttia.

Pilko kesäkurpitsa, munakoiso, paprikat ja punasipuli isoiksi kuutioiksi laakeaan uunivuokaan. Puolita oliivit. Lisää vuokaan oliivit, öljy ja suola ja sekoita hyvin. Siirrä broilerinpalat marinadeineen vuokaan kasvisten päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia, tai kunnes broileri on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti