perjantai 29. kesäkuuta 2018

Avokadolätyt

Huh huh, onneksi tää loma kohta loppuu ja sitä mukaa myöskin ylensyöminen. Tämä aamu aloitettiin herkullisilla avokadolätyillä lisukkeineen. Avokadot eivät lätyissä juurikaan maistuneet. Lähinnä nämä olivat mielestäni blinejä herkullisilla täytteillä.



Ainekset:
2 ½ dl tattarijauhoja
½ tl soodaa
1 kananmuna
1 ½ dl maitoa
2 avokadoa muusattuna
suolaa
Paistamiseen:
2 rkl voita
Väliin:
200 g crème fraîchea
70 g rucolaa
170 g pekonia
Päälle:
4 paistettua kananmunaa (jokaiselle syöjälle 1)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, maito ja muusatut avokadot. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna voi pannulla. Ota taikinasta ruokalusikallisia ja levitä lätyiksi pannulle. Paista letut molemmin puolin.

Paista pekonit uunissa rapeiksi ja murustele viipaleet.

Kokoa lätyistä torni. Laita lättyjen väliin crème fraîchea, rucolaa ja murusteltua pekonia. Nosta jokaisen tornin päälle paistettu muna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti