lauantai 2. kesäkuuta 2018

Uunijuusto pihkamaidosta

Jälleen kerran tuli todettua, että yksinkertainen voi olla todella hyvää. Sain pari viikkoa sitten maalta mukaani sammiollisen ternimaitoa ja ajattelin kokeilla itsekin tämän uunijuuston tekoa. Nam. Lisäksi laitoin grilliin nektariineja ja vielä valutettiin päälle hunajaa. Kyllä kelpasi.

Edit: kokeilin tätä uudemman kerran niin, että ripottelin paiston jälkeen päälle ruokosokeria ja poltin sen crème brûlée -tyyliin rapeaksi kuorrutukseksi pinnalle. Oli vieläkin parempaa kuin originaali!



Ainekset:
900 g pihkamaitoa
½ tl suolaa
1 rkl sokeria

Sekoita ainekset uunivuoassa. Paista 175-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Tarjoile esim. grillattujen nektariinien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti