keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Hedelmäinen kaali-kasvispaistos

En jaksanut tehdä aina sitä samaa salaattia (= jotain muunnelmaa kreikkalaisesta salaatista) ja ajattelin välillä tehdä salaatin sijaan uunissa paahdettuja kasviksia. Alun perin tarkoitukseni olikin yksinkertaisesti paahtaa vähän munakoisoa ja kesäkurpitsaa, mutta suunnitelmat muuttuivat matkalla moneen otteeseen ja niinpä uuniin lähtikin lopulta gratinoitavaksi jonkunlainen kaalipaistos. Ja olihan se hyvää. Mausteseos toi paistokseen kivaa tulisuutta, ei kuitenkaan liikaa. Ja munakoiso ruokaisuutta. Tämähän olisi taas ollut ihan kokonainen ateria, mutta otin kuitenkin lisäksi vielä vähän eilistä pekonilla höystettyä munakokkelia.



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
400 g punakaalia
1 iso sipuli
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 ½ rkl intialaista mausteseosta
1 munakoiso
1 paprika
500 g tomaattimurskaa
½ dl soijakastiketta
100 g (luumu)hilloa
1 kesäkurpitsa
5 nektariinia
100 g emmental-mozzarellaraastetta

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa. Lisää ainekset sitä mukaa kun saat ne käsiteltyä ja anna edellisten paistua rauhassa.

Suikaloi punakaali. Lisää kaali pannulle. Kuori ja viipaloi sipuli ja lisää se pannulle. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle yhdessä suolan ja mausteiden kanssa.

Kuutioi munakoiso ja lisää kuutiot pannulle. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi malto. Lisää paprika pannulle yhdessä tomaattimurskan kanssa. Sekoita joukkoon soijakastike ja luumuhillo.

Kuutioi kesäkurpitsa ja sekoita kuutiot paistokseen. Poista nektariineista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Lisää nektariinit pannulle. Anna hautua kannen alla kymmenisen minuuttia.

Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi 225-asteisessa uunissa ilman kantta n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti