torstai 28. kesäkuuta 2018

Broileripaella

Jälleen kerran maistuvaa perusmättöä. Kasviksia olisi seassa voinut olla enemmänkin, herneet maistuivat ihanan raikkailta tuolla kaikkien makkaroiden seassa. Ihmeellistä, miten sitä voi maku kääntyä täysin päinvastaiseksi. Vielä muutama vuosi sitten olisin tykännyt nimenomaan eniten tällaisesta makkarapitoisesta ruoasta, nykyään taas olen kääntynyt ehkä jopa enemmän kasvislinjalle.



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
240 g Mustapippuri-Merisuola –broilerinakkeja
240 g Kolme Juustoa –broilerinakkeja
120 g broileripekonia
500 g broilerin rintafilettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl cayennepippuria
½ g sahramia
500 g arborio-riisiä
500 g tomaattimurskaa
3 ¾ dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kanalientä
200 g pakasteherneitä
180 g katkarapuja
nippu lehtipersiljaa

Pilko kaikki lihat suupalan kokoisiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi paprika.

Laita paellapannu grilliin tai liedelle. Kaada oliiviöljy pannulle ja kuumenna. Paista pilkottuihin nakkeihin kaunis väri. Poista pannulta sivuun odottamaan.

Paista seuraavaksi pekoniin ja rintafileisiin kaunis väri pannulla ja laita nekin sitten sivuun odottamaan. Lisää pannulle sipuli, paprika ja valkosipuli ja pehmittele hetken miedolla lämmöllä. Lisää savupaprikajauhe, cayenne, sahrami ja riisi. Anna riisien kuullottua läpinäkyviksi.

Lisää tomaattimurska, viini ja kanaliemi. Lisää pannulle myös broileripekoni, nakit sekä reisipalat. Anna paellan kypsyä turhia sekoittelematta noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa kanalientä.

Tarkista että reisileikkeet ovat kypsiä ennen tarjoilua. Lisää lopuksi herneet ja valutetut katkaravut ja anna kuumeta. Ripottele paellalle vielä lehtipersilja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti