Jostain syystä bulguripaketti oli unohtunut kaappiin ihan liian pitkäksi aikaa. Tämä oli taas niin hyvää, että täytyy muistaa bulgurin olemassaolo noin ylipäänsä ja käyttää sitä vähän useammin.
Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
1 punainen paprika
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
200 g bulguria
1 rkl voita
5 dl kasvislientä
Kuori ja silppua sipuli. Poista paprikasta siemenet ja silppua malto.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppu, välillä sekoitellen. Lisää joukkoon paprika ja sekoita vielä hetki. Lisää tomaattipyree. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä muutama minuutti sekoitellen.
Lisää bulguri ja voi. Kaada joukkoon kasvisliemi ja sekoita, kunnes tomaattipyree on liuennut nesteeseen. Peitä kattila kannella ja hauduta 15-20 minuuttia, tai kunnes neste on täysin imeytynyt. Kuohkeuta kypsä bulguri haarukalla ja tarjoile välittömästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti