tiistai 27. heinäkuuta 2021

Aurinkokuivattu tomaatti –patonki

Tässä ei ollut mitään kovin uutta ja ihmeellistä, mutta olipas hyvä ja helppo aamupalaleipä.




Ainekset:
2 dl vettä
8 ½ g kuivahiivaa
1 tl suolaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja liuota jauho-kuivahiivaseos hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää ja aurinkokuivatut tomaatit öljyineen alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. tunnin ajan.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan. Muotoile osat patongeiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota puolisen tuntia.

Viillä patonkien pintaan terävällä veitsellä muutama vinoviilto. Voitele patongit vedellä ja paista 250-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti