Tänään poimin punaherukoiden sijaan mustaherukoita. Suurimman osan vien kotiin pakastimeen, mutta illaksi tein mustaherukoista muffinsseja. Jotka muuten olivat aivan tajuttoman hyviä, tuo päällinen oli ihan mahtava pikkuisen happamien mustaherukoiden kanssa. Muruseokseen olisi oikeasti kuulunut pekaanipähkinöitä, mutta unohdin ostaa niitä kaupasta ja käytin sitten sitä mitä kaapista löytyi.
Taikina:
100 g voita
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl vaniljajogurttia
2 kananmunaa
2 dl mustaherukoita
Muruseos:
50 g voita huoneenlämpöisenä
muutama saksanpähkinä
30 g mantelirouhetta
1 dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
¼ dl fariinisokeria
Sulata taikinan voi. Sekoita yhteen jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Lisää voisula, jogurtti ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Kääntele mustaherukat taikinaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman ehjinä.
Jaa taikina muffinssipellin koloihin asetettuihin paperisiin muffinssivuokiin (12 kpl).
Rouhi muruseoksen pähkinät pienemmiksi. Sekoita kaikki muruseoksen ainekset keskenään. Jaa seos muffinssien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti