lauantai 24. heinäkuuta 2021

Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu

Tämän tortun kanssa meni kyllä pieleen ihan kaikki mikä vaan voi mennä. Ja oikeastaan yhdestä ainoasta syystä: käytössäni ei ollut vatkainta ja olin niin laiska etten jaksanut ruveta vispaamaan käsin. Yritin tehdä vatkaukset sauvasekoittimella. Kananmunavaahdosta ei tullut ollenkaan kunnollista ja kuorrutusvaahdosta tuli voita, josta erottui hera. Vaahdon lopullinen määrä oli niin pieni, etten laittanut sitä ollenkaan tortun väliin vaan ainoastaan kuorrutukseksi. Maku oli silti oikein hyvä. Voi olla, että tämä olisi mennyt ihan täydestä tällaisenakin, jos en olisi jo etukäteen varoittanut että meni totaalisesti pieleen.




Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus:
100 g lakkahilloa
145 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta jogurttia
Koristeluun:
3 oranssia marmeladia

Rouhi täytteen valkosuklaa. Levitä rouhe leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, tai kunnes suklaa on vaaleanruskeaa. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Sekoita suklaa kermaan ja anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle, sokeroidulle leivinpaperille.

Lisää valkosuklaa-kermaseokseen ranskankerma. Vatkaa seos vaahdoksi. Sivele torttupohjalle ohut kerros lakkahilloa ja levitä sen päälle noin puolet valkosuklaatäytteestä. Kääri torttu rullaksi. Levitä päälle loput valkosuklaaseoksesta.

Leikkaa koristelun marmeladit pieniksi paloiksi. Koristele marmeladipaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti