Nyt pääsin viimein kokeilemaan Juustoportin Halla-juustoa. Se oli oikein onnistunut yhdistelmä halloumia ja leipäjuustoa. Punajuurten käsittelyä inhoan, kun tuntuu että sitä punajuurimehua löytyy keittiöstä vielä seuraavanakin päivänä. Jostain syystä tämän kanssa kävi vielä niin, että se punajuuren maku katosi kastikkeeseen kokonaan. Vaivalloisesta kuorimisesta ja raastamisesta ei siis ollut sanottavaa hyötyä. Mielestäni tämä maistui ihan tavalliselta jauheliha-makaroniseokselta.
Ainekset:
200 g Halla-juustoa (Juustoportti)
400 g jauhelihaa
1 sipuli
400 g punajuuria
300 g pastaa
1 dl pastan keitinvettä
¾ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Pinnalle:
65 g rucolaa
Kuori ja silppua sipuli. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja ota 1 dl keitinvettä talteen.
Kuutioi Halla-juusto. Ruskista kuutiot pannulla. Siirrä sivuun.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan samalla pannulla. Siirrä sivuun. Paista sipulia ja punajuurta samalla pannulla, kunnes punajuuri on pehmennyt. Lisää jauheliha, pastan keitinvesi, suola ja pippuri. Kääntele pari minuuttia.
Sekoita kastike ja Halla-juustokuutiot pastaan. Koristele rucolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti