maanantai 5. heinäkuuta 2021

Omenainen possurulla

Hiukkasen näpertelyähän tämä vaati (minä en ikinä ole ollut kovin hyvä muotoilemaan ja sitomaan mitään rullia), mutta lopputulos oli herkullinen. Uusia perunoita kaveriksi ja se on siinä.




Ainekset:
2 rkl voita
1 sipuli
3 omenaa
2 rkl korppujauhoja
1 ruukku salviaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
600 g porsaan sisäfilettä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sormisuolaa
½ dl vettä

Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi yksi omena. Silppua salvia ja säästä muutama lehti paistoliemeen.

Sulata voi pannulla. Lisää sipuli ja kuullota n. 5 minuuttia. Lisää omena ja jatka kuullottamista vielä 5 minuuttia. Nosta pannu sivuun. Sekoita joukkoon korppujauhot ja salvia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa liha levyksi ja nuiji sitä hiukan ohuemmaksi. Levitä täyte lihalle, kääri se rullaksi ja sido rulla kiinni paistinarulla. Hiero lihan pintaan oliiviöljyä ja sormisuolaa.

Kaada vesi uunivuokaan. Nosta liha vuokaan saumapuoli alaspäin. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Kuori ja lohko loput omenat. Levitä omenalohkot ja paistoliemeen jätetyt salvianlehdet lihan ympärille. Käännä liha ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Valele lihaa paistoliemellä muutaman kerran paistamisen aikana. Pyörittele omenalohkot ja salvianlehdet paistoliemessä, peitä vuoka foliolla ja anna lihan tekeytyä 20 minuuttia. Poista paistinaru ja viipaloi liha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti