keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Nauris-ohra-sienisalaatti

Näin kaupassa niin ihanan näköisiä, lähes hopeanvärisiä uusia nauriita, että oli ihan pakko ostaa nippu mukaan. Niistä syntyi sitten tämä lisukesalaatti. Annoin nauriiden marinoitua jääkaapissa yön yli ihan käytännön syistä. Ja niistähän tuli hyviä. Kuin myöskin kaikista muistakin salaatin osasista.




Ainekset:
2 naurista
Marinadi:
1 dl vettä
¼ dl riisiviinietikkaa
¼ dl sokeria
2 laakerinlehteä
½ tl suolaa
½ tl kokonaisia mustapippureita
1/3 tl kuivattua timjamia
Lisäksi:
½ dl ohrasuurimoita
2 ½ dl kasvislientä
40 g kuivattuja sieniä
1 rkl voita
½ tl suolaa
½ tl kuivattua timjamia

Kuori nauriit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta marinadin ainekset pienessä kattilassa. Lisää nauriit ja ketä, kunnes viipaleet ovat pehmenneet. Siirrä kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Mittaa ohra pieneen kattilaan. Lisää kasvisliemi. Keitä kypsäksi, n. 20 minuuttia. Valuta.

Laita sienet kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna seistä vartin verran ja valuta. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi, suola ja timjami. Paista vielä muutama minuutti ja pidä lämpimänä.

Valuta nauriit ja kaada ne tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon ohra ja kaada päälle sienet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti