maanantai 26. heinäkuuta 2021

Ranskalainen porsasmuhennos

Nyt tuli kyllä possut marinoitua ja haudutettua oikein pidemmän kaavan kautta. Ja hyväähän näistäkin tuli. Reseptissä oli oikeastaan villisikaa, mutta eihän sitä ole mistään saatavilla. Ajattelin ensin laittaa villisian tilalle lammasta, mutta päädyin sitten kumminkin possuun.




Ainekset:
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 sellerinvartta
200 g juuriselleriä
4 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
½ nippua persiljaa
4 timjaminoksaa
2 tl pizzamaustetta
7 ½ dl punaviiniä
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria
1 kg porsaan kassleria
150 g pekonia
2 rkl vehnäjauhoja

Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Viipaloi varsisellerit. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Sido yrtit nipuksi. Kuutioi liha suuriksi, n. 4 cm paloiksi. Viipaloi pekoni.

Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä padassa ja kuullota kasvikset. Lisää viini, yrttinippu, laakerinlehdet ja pizzamauste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää lihat ja anna padan jäähtyä. Nosta jääkaappiin marinoitumaan vähintään 8 tunniksi (jopa 2 vuorokaudeksi). Kääntele lihapaloja välillä.

Ota lihakuutiot marinadista. Poista padasta yrttinippu. Kuumenna 1 rkl öljyä toisessa padassa ja ruskista lihapalat. Ripottele joukkoon jauhot ja kuullota minuutin verran sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada sekaan kaikki loput ainekset toisesta padasta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen kannen alla n. 2 tuntia, kunnes liha on hyvin mureaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti