sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Feta-basilika-makkarapasteijat

Hiukkasenhan näissä oli vaivaamista ja vääntämistä, mutta olivat kyllä kaiken vaivan arvoisia. Oikeastaan vähän niin kuin suoraan muotoonsa leivottuja mausteisia hodareita.




Taikina:
120 g voita huoneenlämpöisenä
210 g vehnäjauhoja
150 g maitorahkaa
Täyte:
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa
1 tl chilirouhetta
1 tl pizzamaustetta
150 g fetaa
450 g raakamakkaraa (Atria Artesaani Toscanan raakamakkara)
suolaa
mustapippuria
Voiteluun:
1 kananmuna

Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua basilika. Murenna feta.

Kuullota sipulia öljyssä kattilassa 5-6 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä viitisen minuuttia kylmävesihauteessa. Lisää basilika, chili, pizzamauste ja feta. Purista joukkoon myös makkaramassa. Mausta varovasti suolalla ja pippurilla ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile täytteestä 2-3 cm pitkiä makkarapötköjä. Jaa taikina yhtä moneen osaan kuin makkarapötköjä on. Kauli jokainen taikinapala sopivan kokoiseksi palaksi ja kääri makkarapötköt taikinapaloihin. Sulje taikinan reunat huolellisesti. Liimaa reunat yhteen kananmunalla. Nosta pasteijat jääkaappiin 15 minuutiksi.

Voitele pasteijat kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti