lauantai 24. heinäkuuta 2021

Unkarilainen lihapata

Tämän padan kanssa oli oikeastaan tarjoiluehdotuksena mykyt. En niitä jaksanut ruveta väsäämään, vaan lämmitin mikrossa edellisten päivien uusia perunoita. Hyvin sopivat nekin tämän erinomaisen hyvän lihapadan kanssa. Ja lihakin oli hyvin mureaa lyhyehköstä kypsennysajasta huolimatta. Kuvan unohdin ottaa siinä vaiheessa kun pataa oli vielä paljon jäljellä, joten tässä jämät.




Ainekset:
2 rkl voita
2 sipulia
1 vihreä paprika
2 tomaattia
650 g naudan kulmapaistia
1 rkl paprikajauhetta
1 dl vettä
1 tl suolaa

Leikkaa liha 2 cm kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja viipaloi malto. Kuutioi tomaatti.

Sulata voi padassa. Kuullota sipuli voissa kullanruskeaksi. Lisää loput ainekset. Ripottele pinnalle suola ja peitä pata kannella.

Anna hautua kannen alla puoli tuntia. Tarjoile esim. uusien perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti