Oikein erinomaisen tahmeitahan näistäkin tuli. Ja muutenkin erinomaisia. Kinuskin ja omenan yhdistelmä on kyllä ihana. Mutta tykkään kuitenkin mieluummin syödä kinuskiomenat paloina ja lämpimänä, niin syöminen on hiukan helpompaa.
Ainekset:
4 omenaa
Karamellikuorrutus:
2 dl fariinisokeria
2/3 dl tummaa siirappia
1 dl kuohukermaa
Pese omenien pinnasta vaha pois kuumalla vedellä. Kuivaa omenat huolellisesti ja laita ne hetkeksi jääkaappiin.
Mittaa karamellikuorrutuksen ainekset tilavaan kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu kinuskimaiseksi. Anna jäähtyä hetki.
Poista omenista kannat. Työnnä jokaiseen omenaan tukevasti haarukka. Upota omenat yksitellen kuorrutukseen, valuta hetki ja nosta jähmettymään leivinpaperille.
Halutessasi voit koristella omenat heti kuorruttamisen jälkeen esim. mantelirouheella tai koristerakeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti