maanantai 26. heinäkuuta 2021

Kardemumma-valkosuklaatryffelit

Iltapalaksi karkkeja ja kirsikoita. Olivat ihania. Herra 9-v:n mielestä seesaminsiemenet pilasivat koko tryffelit, mutta aikuisemmat syöjät olivat ihan toista mieltä.




Ainekset:
ripaus kardemummaa
40 g kuohukermaa
145 g valkosuklaata
½ dl seesaminsiemeniä

Kiehauta kerma. Paloittele suklaa. Sekoita suklaa ja kardemumma lämpimän kerman sekaan. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Nosta seos jähmettymään jääkaappiin vähintään 2-3 tunniksi, mieluiten yön yli.

Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Siirrä siemenet lautaselle ja anna jäähtyä.

Ota valkosuklaaseoksesta teelusikalla nokareita. Pyörittele nokareet käsin tryffelipalloksi. Huuhdo käsiä välillä kylmän juoksevan veden alla, sillä tryffelit sulavat lämpimiin käsiin.

Pyörittele kardemumma-valkosuklaatryffelipallot seesaminsiemenissä. Säilytä valmiit tryffelit viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti