Kylläpä tämäkin oli maistuvaa. Reseptiin kuului nokare pestoa annoksen päälle. Minä en nyt kumminkaan sitä ruvennut tekemään tai ostamaan, vaan söin soppani possupiiraan kera. Kyllä kelpasi.
Ainekset:
1 porkkana
1 sellerinvarsi
150 g juuriselleriä
1 purjo
2 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
½ dl kuivattuja valkoisia papuja
1 timjaminoksa
6 dl kasvislientä
1 dl herneitä
1 dl vihreitä papuja
suolaa
valkopippuria
Liota valkoisia papuja runsaassa vedessä yön yli. Kaada vesi pois. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori ja kuutioi porkkana ja juuriselleri. Viipaloi sellerinvarsi ja purjo. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota kasviksia muutama minuutti valkosipulin, timjaminoksan ja laakerinlehden kera. Lisää pavut ja kasvisliemi ja kiehauta. Keitä n. 20 minuuttia, kunnes pavut ovat pehmenneet.
Lisää herneet ja vihreät pavut. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kiehauta vielä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti