tiistai 27. heinäkuuta 2021

Grana padano –jäätelö

Tämä oli reseptin mukaan tarkoitettu syötäväksi alkupalana suoraan kulhosta lusikalla. En ehkä ihan sillä tavalla tätä haluaisi syödä, mutta tuoreen patongin ja kinkun päällä oli kyllä aivan ihanaa aamupalalla. Ja hyvin voisin ajatella laittavani tätä esimerkiksi salaattiin kastikkeen sijaan tai vaikkapa kuuman pizzan päälle.




Ainekset:
2 ½ dl kuohukermaa
100 g grana padano –raastetta
Tarjoiluun:
balsamico-kastiketta

Sekoita kerma ja grana padano -juusto suuressa teräskulhossa. Aseta kulho vesihauteeseen ja sekoita vispilällä, kunnes juusto on sulanut. Nosta kattila liedeltä ja siivilöi sekoitus.

Anna jäähtyä puolisen tuntia. Nosta jääkaappiin 8–10 tunniksi. Kun sekoitus on jähmettynyt, vispaa sitä käsin hiukan kiinteämmäksi. Muotoile meloniraudan tai lusikan avulla pienen jäätelöpallon muotoisia palloja.

Valuta päälle balsamico-kastiketta ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti