lauantai 24. heinäkuuta 2021

Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi

Pitkästä aikaa pannareita aamupalaksi. Pannarit olivat erinomaisia, etenkin mustikkasiirapin kanssa. Ja vielä hauskan värisiäkin. Kuvassa ne näyttävät lähinnä harmailta, mutta oikeasti olivat vaaleanliloja.




Ainekset:
4 dl piimää
200 g ricottaa
2 kananmunaa
2 rkl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
200 g mustikoita
Paistamiseen:
2 rkl voita
Mustikkasiirappi:
5 dl mustikkamehutiivistettä
1 ½ dl sokeria
1 lakritsipötkö (20 g)

Silppua siirapin lakupötkö. Mittaa kaikki siirapin ainekset pieneen kattilaan. Keitä kunnes lakritsi on sulanut ja seos on saennut, noin 15 minuuttia. Kaada siirappi pulloon tai kannuun.

Sekoita taikinan piimä, ricotta, munat ja öljy yhteen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Kääntele lopuksi sekaan mustikat.

Paista taikinasta voissa pannulla paksuja pannukakkuja. Tarjoile pannukakut mustikkasiirapin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti