torstai 22. heinäkuuta 2021

Omenajuustokakku 2

Minulla oli kesälomareissulta ylijäämänä kaksi purkkia vaniljarahkaa ja reilu puoli pakettia kaurakeksejä. Johonkin ne piti saada käytettyä, ja tämä resepti oli niille ihan omiaan. Tein kakun syötäväksi vasta iltateelle hetken päästä, joten en vielä ole päässyt maistelemaan. Ihmettelisin, jos ei kakku olisi todella herkullista. *Edit* Oikein arvasin, itse kakku oli todella pehmeää ja ihanaa ja omput päällä kruunasivat koko komeuden.




Pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g voita
Täyte:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
400 g vaniljarahkaa
200 g maustamatonta jogurttia
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
Karamellisoidut omenat:
600 g omenoita
1 dl sokeria
1 rkl voita
1 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita voisula keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20-22 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeuteen.

Vatkaa täytteen munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten kylmään jäähtymään vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta tarjoilualustalle.

Kuori omenat ja leikkaa ne vajaan sentin lohkoiksi. Poista siemenkodat. Kuumenna paistinpannu ja levitä siihen sokeri. Kun sokeri alkaa sulaa, kääntele pannua varovasti (älä sekoita). Anna sokerin ruskistua. Lisää voi, sitruunamehu ja kaneli. Kääntele joukkoon omenaviipaleet. Paista 5-10 minuuttia, kunnes omenat hiukan pehmenevät. Anna jäähtyä ja siirrä omenalohkot liemineen kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti