perjantai 23. heinäkuuta 2021

Suklaa-sitruspiirakka

Tämä odottaa taas vielä maistamista. Ennen uuniin laittamista maistelin kuitenkin sekä pohjataikinaa että täytettä, ja kummatkin olivat ihania. Uunissa täyte mustui päältä kokonaan, mutta mielestäni se ei ole kuitenkaan palanut. Luulisin (ja toivoisin), että tuohon täytteen päälle on puskenut vähän suklaata. Ajattelin pilkkoa piirakan kaveriksi tarjolle paraguayo –persikoita, jotka ovat suurta kesäherkkuani. *Edit* Valitettavasti olin väärässä ja pinta oli kuin olikin kärvähtänyt. Ei pahasti, mutta sen verran että maistui kumminkin pikkuisen. Muuten kyllä tämäkin piirakka oli tosi hyvää.




Pohja:
125 g voita
100 g taloussuklaata
1 kananmuna
3 rkl kylmää vettä
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
Täyte:
½ sitruuna
¾ dl sitruunamehua
2 dl kermaa
2 dl sokeria
3 kananmunaa

Sulata pohjan voi ja suklaa yhdessä. Anna jäähtyä hiukan. Sekoita joukkoon kananmuna, vesi, vehnäjauhot ja sokeri. Levitä taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa täytteen sitruuna pieniksi paloiksi. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita. Soseuta seos sauvasekoittimella ja kaada täyte vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti