torstai 8. heinäkuuta 2021

Omenaletut ja karamellisoidut omenat

Ihan jees lettuja ja täytettä. Ehkä kuulostaa herkullisemmalta kuin onkaan. Ei siis varsinaisesti mitään moittimista, mutta jotenkin jäi vähän vaisuksi. Jäätelö oli tuossa rinnalla ihan ehdoton, meillä oli tällä kertaa aprikoosijäätelöä.




Ainekset:
5 dl omenatäysmehua
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
¾ tl suolaa
Karamellisoidut omenat:
500 g hapahkoa omenaa
1 tl kanelia
1 rkl sitruunamehua
2 dl sokeria
Paistamiseen:
2 rkl voita

Vatkaa muna ja vehnäjauhot kevyesti mehun joukkoon. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Lisää suola.

Paista letut voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Kuori omenat. Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Siirrä viipaleet kulhoon, mittaa joukkoon kaneli ja sitruunamehu. Sekoita ja jätä maustumaan.

Kuumenna paistinpannu ja levitä siihen sokeri. Kun sokeri alkaa sulaa, liikuttele pannua varovasti (älä sekoita), jotta sokeri sulaa tasaisesti. Anna sokerin ruskistua. Kääntele omenaviipaleet varovasti karamellisoidun sokerin joukkoon ja kuumenna sekoittaen, kunnes viipaleet ovat hieman pehmenneet.

Jaa täyte letuille ja kääri letut rulliksi. Tarjoile lisäksi esim. (vanilja)jäätelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti