keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Lohifocaccia

Tämän kauppasin herra 9-v:lle nimellä ”lohipizza”, ja hyvin teki kauppansa. Kuten myös muillekin syöjille. Oli siis hyvää.




Pohja:
2 dl vettä
8 ½ g kuivahiivaa
100 g paprika-chili –tuorejuustoa
4 dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
Täyte:
2 punasipulia
1 rkl voita
200 g kylmäsavulohta
½ tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
Lisäksi:
2 rkl voita sulatettuna
125 g mozzarellaa

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää tuorejuusto, vehnäjauhot ja suola. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipellille n. 25 * 35 cm suorakaiteeksi. Anna kohota lämpimässä paikassa.

Kuori ja silppua punasipulit. Kuullota sipuli voissa pannulla pehmeäksi. Mausta lohiviipaleet sitruunamehulla ja mustapippuria. Leikkaa mozzarella pieniksi kuutioiksi. 

Voitele foccaccian pinta voisulalla. Levitä voisulan päälle ensin punasipuli ja sitten lohiviipaleet. Ripottele pinnalle mozzarellakuutiot. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti