torstai 15. syyskuuta 2022

Kalkkunapyörykät ja papupaistos

Tämän kanssa keitin nuudeleita. Ateria oli herkullinen, pavut ja kalkkunapyörykät sopivat hyvin yhteen. Pyörykkätaikina oli kyllä niin löysää, että en mitenkään pystynyt pyörittelemään siitä kauniita pyöreitä pullia, vaan nämä jäivät ihan epämääräisiksi kasoiksi.


Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
½ punasipuli
1 valkosipulinkynsi
800 g tomaattimurskaa
760 / 460 g papusekoitusta
1 rkl worcestershirenkastiketta
suolaa
mustapippuria
Lihapullat:
½ punasipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g kalkkunanjauhelihaa
1 kananmuna
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl worcestershirenkastiketta
Lisäksi:
1 ruukku lehtipersiljaa

Kuori ja silppua punasipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhtele pavut. Silppua persilja.

Kuumenna kastikkeen oliiviöljy paistinpannulla. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes se on pehmennyt. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä minuutti. Lisää tomaattimurska ja worcestershirenkastike. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua 20 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen.

Soseuta lihapullien sipuli ja valkosipulinkynsi sauvasekoittimella. Lisää jauheliha, kananmuna, worcestershirenkastike ja oregano. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikinasta lusikalla lihapullia leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Siirrä lihapullat kastikkeeseen ja lisää myös pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Ripottele pinnalle persilja ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti