sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Kiivi-passiontorttu

Näissä voilla terästetyissä kiisseleissä on joku juttu, joka saa ne aina maistumaan hiukkasen metalliselle. Hyväähän tämä toki oli, mutta olisi ollut vieläkin parempaa ilman sitä metallin häivähdystä. Pohjasta tykkäsin tosi paljon, se oli hiukan normaalista voitaikinapohjasta poikkeava. Ja olihan tämä nyt ainakin kivan näköinen, sopivan aurinkoinen aurinkoiseen syyspäivään.




Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
½ dl tomusokeria
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
75 g voita
½ dl kylmää vettä
Täyte:
4 passionhedelmää
2 dl appelsiinimehua
3 rkl perunajauhoja
3 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
50 g voita
Koristeluun:
2 kiiviä

Nypi jauhot, sokeri ja appelsiininkuoriraaste voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha kattilaan. Mittaa joukkoon täytteen muut ainekset voita lukuunottamatta. Kuumenna sekoitellen juuri ja juuri kiehuvaksi, kunnes kiisseli sakenee. Siirrä kattila sivuun ja lisää voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä.

Pistele pohja haarukalla ja paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Levitä kiisseli pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi. Kuori ja viipaloi kiivit. Koristele kiiviviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti