lauantai 24. syyskuuta 2022

Kesäkurpitsacarpaccio

Ei olis tullut mieleenikään yhdistää kesäkurpitsaa (ja vieläpä keitettyä sellaista) kylmäsavuloheen. Mutta onneksi näin tämän reseptin, yhdistelmä oli nimittäin erinomainen. Etenkin tuon kastikkeen kera. Tämä kävis hienompaankin juhlapöytään.




Ainekset:
700 g kesäkurpitsaa
suolaa
mustapippuria
Kastike:
4 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sinappijauhetta
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
Lisäksi:
150 g kylmäsavulohiviipaleita
tuoretta basilikaa

Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa kannat irti. Leikkaa malto pituussuunnassa hyvin ohuiksi viipaleiksi esim. mandoliinilla. Ryöppää viipaleet nopeasti väljässä, kevyesti suolatussa vedessä. Valuta hyvin. Levitä viipaleet hetkeksi talouspaperille kuivumaan.

Asettele viipaleet ilmavasti tarjoiluvadille. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori kastikkeen valkosipulinkynnet. Sekoita yhteen balsamiviinietikka ja sinappijauhe. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää öljyä tippa kerrallaan, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Purista lopuksi sekaan valkosipulinkynnet ja sekoita tasaiseksi.

Valuta kastike kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Anna maustua peitettynä jääkaapissa puolisen tuntia.

Levitä lohiviipaleet kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Koristele basilikanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti