Tämä ei ihan ollut minun makuuni, olisi kaivannut lisää makeutusta. Esimerkiksi rusinat olisivat sopineet täytteen sijaan oikein loistavasti. Itse lorautin kakkupalani päälle vaahterasiirappia.
Pohja:
15 digestivekeksiä
2 rkl voita sulatettuna
40 g maitorahkaa
Täyte:
250 g mascarponea
210 g maitorahkaa
2 kananmunaa
2 kananmunan valkuaista
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 limetin mehu
1 tl limetinkuoriraastetta
Koristeluun:
180 g ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
Murustele pohjan keksit. Sekoita murskaan voisula ja rahka. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin 10 minuutiksi. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Sekoita täytteen mascarpone, rahka, munat ja valkuaiset tasaiseksi. Vatkaa sekaan sokeri, vaniljasokeri, limettimehu ja limetinkuoriraaste. Kaada täyte pohjalle ja paista 175-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi. Mausta ranskankerma vaniljasokerilla ja pursota seos piiraan reunoille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti