lauantai 17. syyskuuta 2022

Kauralastu-raparperihyve

Meidän luottosienipaikka oli tänään ihan kerta kaikkisen tyhjä. Onneksi raparperipuskasta löytyi vielä saalista raparperihyveen tekemistä varten. Päivällisen metsäretken jälkeen kerettiin vielä saunailla ja paljuilla ennen illan herkkupöytää. Raparperipaistos oli ihanaa, etenkin vaniljajäätelön (jonka vatkasin aamulla nopeasti jämäkermasta, jämärahkasta ja kondensoidusta jämämaidosta) kanssa.




Raparperihilloke:
1 ½ l raparperia
2 ½ dl fariinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl Gallianoa
ripaus suolaa
Kauralastupäällys:
2 ½ dl kaurahiutaleita
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
90 g voita

Sekoita kaikki raparperihillokkeen ainekset yhteen kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä silloin tällöin sekoitellen n. 15 minuuttia.

Nypi kauralastupäällyksen ainekset murumaiseksi seokseksi. Kaada raparperiseos laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle kauralastuseos. Paahda 225-asteisen uunin grillivastusten alla, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti