torstai 29. syyskuuta 2022

Naudan paahtopaistia lakritsi-punaviinikastikkeella

Ensimaistamalta ajattelin, että tämä on vähän turhankin lakritsista eikä ehkä edes kovin hyvää. Muutaman haarukallisen aikana totuin, ja sitten se rupesikin maistumaan todella hyvältä. Resepti oli muuten alun perin poron sisäfileelle, mutta ainakin näin Etelä-Suomessa poro on niin järjettömissä hinnoissa etten kerta kaikkiaan viitsinyt sitä ostaa tälläkään kertaa. Naudan paahtopaistini oli onneksi erinomaisen mureaa.




Ainekset:
400 g naudan paahtopaistia
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita
Lakritsi-punaviinikastike:
2 salottisipulia
1 rkl voita
½ dl balsamiviinietikkaa
1 dl punaviiniä
4 dl lihalientä
6 kokonaista maustepippuria
10 kokonaista mustapippuria
1 laakerinlehti
½ tl kuivattua rosmariinia
2 tl raakalakritsijauhetta
ripaus suolaa

Kuori ja silppua kastikkeen sipulit. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää kattilaan kaikki muut ainekset paitsi lakritsijuurijauhe ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 20 minuuttia. Mausta lakritsijuurijauheella ja suolalla.

Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Sulata voi uuninkestävällä pannulla. Ruskista filee kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja jatka kypsentämistä 150-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta. Kääri fileet folioon ja anna vetäytyä hetken. Leikkaa liha viipaleiksi ja nosta viipaleet  takaisin pannulle. Kaada päälle kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti