torstai 8. syyskuuta 2022

Gnocchi à la Parisienne

Tässä meni kyllä ”gnocchit” todella pahasti pieleen. Homma alkoi kai mennä vinoon siinä vaiheessa, kun taikinani oli aivan liian löysää. Ei siitä mitään gnoccheja muodostunut vaan epämääräistä rihmastoa. Lopputulos oli lähinnä munakokkelia pavuilla ja pinaatilla höystettynä. Ei huonoa, mutta ei alkuunkaan sitä mitä kuvittelin saavani aikaiseksi. Onneksi taas kävi niin, että epämääräisestä ulkonäöstään huolimatta tämä oli ihan hämmästyttävän hyvää.




Tuulihattutaikina:
1 ½ dl maitoa
1 ¼ dl vettä
125 g voita
1 tl sokeria
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
Sardelli-pistou:
5 sardellifileetä
1 ruukku basilikaa
1 ruukku lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
4 tl sitruunankuoriraastetta
2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
200 g vihreitä papuja
70 g baby-pinaattia
2 rkl voita
Pinnalle:
40 g emmental-raastetta
mustapippuria

Mittaa kattilaan taikinan maito, vesi, voi, sokeri ja suola. Kuumenna sekoitellen, kunnes voi on sulanut. Lisää jauhot kuumaan nesteeseen kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Siirrä taikina yleiskoneen kulhoon ja anna jäähtyä hiukan kättä lämpimämmäksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Siirrä valmis taikina pursotuspussiin.

Kuori sardelli-pistoun valkosipulinkynnet. Silppua yrtit. Soseuta kaikki pistoun ainekset yhteen tasaiseksi tahnaksi.

Kiehauta vettä laakeassa kattilassa. Täytä toinen astia kylmällä vedellä ja jääpaloilla.

Pursota tuulihattutaikinaa kiehuvaan veteen n. 2 cm mittaisiksi pötköiksi (leikkaa pötköt saksilla poikki). Keitä n. 5 minuuttia ja siirrä reikäkauhalla jääveteen jäähtymään. Nosta jäähtyneet gnocchit talouspaperille valumaan.

Ryöppää lisäksi tarkoitetut pavut nopeasti kiehuvassa vedessä.

Kuumenna voi pannulla ja paista gnoccheja, kunnes ne saavat hiukan väriä. Lisää pavut ja pinaatti. Kääntele muutama minuutti.

Levitä sardelli-pistou tarjoiluastian pohjalle. Lusikoi päälle gnocchi-kasvisseos. Viimeistele juustoraasteella ja mustapippurilla. Laita astia muutamaksi minuutiksi 200-asteiseen uuniin grillivastusten alle, jotta juusto hiukan ruskistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti