lauantai 3. syyskuuta 2022

Kirjolohta ruskistetulla voilla

Tänään löytyi metsästä yksi herkkutatti ja kaksi punikkitattia. Ne tulivat kuin tilauksesta, kun kauppalistalla oli juuri herkkusieniä tätä varten. Oli muuten harvinaisen hyvää sienipaistosta, ja kaikki osaset sopivat taas hyvin yhteen. Kalan kaveriksi keitin perunoita ja porkkanoita.




Ainekset:
700 g ruodotonta kirjolohifileetä
1 tl suolaa
50 g hasselpähkinöitä
400 g sieniä (tatteja ja herkkusieniä)
1 tillinoksa
Paistamiseen:
1 rkl voita
Ruskistettu voi:
50 g voita

Mausta lohifilee suolalla. Halkaise pähkinät ja paahda niitä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti. Puhdista ja pilko sienet.

Ruskista sienet voissa. Mausta suolalla ja tillillä. Sekoita pähkinät sienten joukkoon.

Pilko ruskistettava voi kattilaan ja sulata se. Kuori vaahto pinnalta ja kaada kirkas keltainen voisula pieneen kulhoon. Kaada kattilan pohjalle jäänyt hera pois. Pyyhi kattila puhtaaksi ja kaada kirkastettu voi takaisin kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä heti, kun voi alkaa ruskistua.

Nosta lohifilee leivinpaperoituun uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti