sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Tuulihatut punssi-mustikkatäytteellä

Varsinaisen kakun virkaa tänään toimittivat tuulihatut. Ja voi että näistä tulikin makoisia. Täytteen punssi maistui juuri sopivasti. Täytteestä voisikin jalostaa vaikka jäätelön. Tuulihatutkin onnistuivat hyvin, vaikka rupesinkin vatkaamaan niitä aivan liian pienessä astiassa.




Tuulihatut:
2 dl vettä
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Täyte:
250 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
½ dl tomusokeria
½ dl punssia
2 dl mustikoita
Pohjalle:
100 g valkosuklaata
½ dl kermaa
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria

Kuumenna taikinan vesi ja voi yhdessä kiehuvaksi. Lisää jauhot kerralla, samalla voimakkaasti sekoittaen. Keitä seosta koko ajan vatkaten, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Nostele taikina kahdella lusikalla nokareiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. Täytä tuulihatut vasta juuri ennen tarjoilua.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon loput ainekset.

Leikkaa tuulihatuista kannet irti. Lado hatut uunipellille ja siivilöi niiden päälle tomusokeri.

Sulata valkosuklaa ja kerma yhdessä. Anna jäähtyä hiukan ja levitä suklaasula tuulihattujen ulkopohjille. Anna jähmettyä ylösalaisin. Kun suklaa on jähmettynyt, nosta pohjat tarjoiluvadille ja jaa täyte niiden päälle. Nosta hatut kansiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti