perjantai 30. syyskuuta 2022

Täytetyt tomaatit

Tomaateista tuli ihanan näköisiä, vaikka se ei ihan kuvasta ehkä välitykään. Ja vielä paremman makuisia, kovin kreikkalaistyylisiä. Viimeinkin tajusin, mikä on se mauste joka usein maistuu kreikkalaisissa ruoissa: sehän on rakuuna. Olen siis tietämättäni tykännyt rakuunasta jo silloin kun vielä luulin inhoavani sitä.




Ainekset:
1 dl pitkäjyväistä riisiä
2 dl vettä
4 pihvitomaattia
1 rkl oliiviöljyä
110 g kalkkunapekonia
100 g kevätsipulia
2 rkl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua rakuunaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Leikkaa tomaateista kannat pois. Koverra sisus siemenineen pois meloniraudalla. Silppua pekoni. Viipaloi kevätsipulit. Kuori valkosipulinkynsi.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää pekoni, kevätsipuli ja pinjansiemenet. Purista sekaan valkosipulinkynsi. Kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaattien sisus ja jatka kuullottamista vielä 2 minuuttia. Lisää riisi, rakuuna ja viinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta tomaatit sopivan kokoiseen uunivuokaan. Jaa täyte tomaattien sisään ja nosta kannat kansiksi. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti