lauantai 10. syyskuuta 2022

Rukiinen juustopurilainen

Tänään oli taloyhtiön talkoopäivä, joten sapuskat piti saada nopeasti ja helposti pöytään. Niinpä en tällä kertaa tosissani edes ajatellut sämpylöiden itse tekemistä. Hampparisämpyläksi otin sitten kaupasta herra 10-v:n ja minun tämänhetkistä ehdotonta suosikkia kaupan leivistä. Ja kylläpäs se sopikin hyvin sämpylän sijaan. Täytteet olivat niin mehevät, että edes majoneesia ei tarvinnut töräyttää sämpylän väliin (vaikka olinkin sen varmuudeksi jo ottanut esille). Oli aivan tajuttoman hyvää ihan tällaisenaan. Ainut huono puoli oli taas se sama mikä yleensäkin hampurilaisissa: miten ihmeessä näitä pystyy syömään niin ettei puolet täytteistä valu syliin?




Ainekset:
450 g jauhelihaa
4 ohutta tummaa reissaria
4 viipaletta emmental-juustoa
suolaa
mustapippuria
2 maustekurkkua
2 pihvitomaattia
1 punasipuli
4 suurta salaatinlehteä

Muotoile jauhelihasta 4 pihviä. Grillaa pihvejä 5 minuuttia kummaltakin puolelta 250-asteisen uunin grillivastusten alla. Käännä pihvit, mausta suolalla ja mustapippurilla, aseta päälle juustoviipaleet ja jatka grillaamista vielä 5 minuuttia.

Halkaise reissarit ja lämmitä niitä leikkuupinta ylöspäin uunin yläosassa muutaman minuutin ajan.

Aseta lämpimille leiville ensin salaatinlehti, sitten pihvi, sitten tomaattiviipaleet, sipulirenkaita ja maustekurkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti