sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Arabialainen maustekakku

Tämä kakku on kummitellut mielessäni jo useamman vuoden ajan. Olen aina ajatellut että tätä täytyy ehdottomasti kokeilla lähiaikoina, mutta aina on jäänyt tekemättä kun onkin tullut eteen jotain muuta. Tänään sitten en ollut ihan varma siitä tuleeko tuulihattuja riittävästi koko syömäporukalle, joten ajattelin että tuli juuri oikea hetki kokeilla lisäksi tätä kakkua. Ja sitä paitsi mulla oli vielä hyllyssä pikkuruisen mansikkatomusokeria, joten sillekin löytyi tästä hyvä käyttö. Kakku oli ihanaa ja kuorrutus samoin. Jostain kumman syystä mielestäni tuo esanssimansikan maku on ihana.




Ainekset:
200 g voita
3 ¾ dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
¾ tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
Kuorrutus:
110 g mansikkatomusokeria
130 g tomusokeria
3 rkl vettä
Pinnalle:
1 tl koristerakeita

Vatkaa taikinan voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan maidon kanssa vuorotellen. Kaada taikina leivinpaperoituun leipävuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 50-55 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Sekoita kuorrutuksen tomusokereihin niin paljon vettä, että kuorrutus on koostumukseltaan sopivaa. Valuta kuorrutus kakun päälle. Ripottele pinnalle koristerakeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti