sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Kaurainen focaccia

Kukkakaalin keittämisestä jäi yli lähes litra Kiehu-maitoa. Yleensä laitan ylimääräiset maidot pannaritaikinaan. Koska tässä maidossa oli uinut kukkakaalinpaloja, en osannut kuvitella sitä osana makeaa pannaria. Niinpä päätin tehdä päivällispöytään myös leivän. Muokkasin vähän yhtä vanhaa focacciaohjettani, ja tästä tulikin tosi hyvää.




Ainekset:
1000 g vehnäjauhoja
250 g kaurajauhoja
2 ½ tl suolaa
11 g kuivahiivaa
7 ½ dl lämmintä Kiehu-maitoa
½ dl oliiviöljyä
Pinnalle:
sormisuolaa

Sekoita isossa kulhossa keskenään jauhot, suola ja hiiva. Lisää lämmin maito ja sekoita tasaiseksi, tahmeaksi taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Valuta öljy taikinan päälle ja käännä taikinaa pari kertaa, jotta se öljyyntyy kauttaaltaan. Anna kohota huoneenlämmössä pari tuntia.

Painele taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Valuta päälle loput kohoamisastiaan jääneet öljyt. Anna kohota tunnin ajan.

Painele taikinaan sormella koloja. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 230-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti