maanantai 5. syyskuuta 2022

Sitruunainen possupasta

Tää kuului taas niihin ruokiin, joita reseptin perusteella hiukan epäilin, mutta päätin kuitenkin kokeilla. Ajattelin, että sitruunaa on vähän liikaa. Mutta kuinkas ollakaan, kävikin niin että ateria oli kerrassaan koukuttava. Raapin vielä kattilankin lusikalla kastikkeesta tyhjäksi. Sitruunainen kastike oli siis todella hyvä, vaikka en ihan hirveän happaman ystävä yleensä olekaan. Tähän oli tullut sopivasti sitruunan aromia, mutta ei niinkään happamuutta.




Ainekset:
500 g porsaan ulkofilettä
1 sipuli
1 porkkana
½ purjo
5 dl vettä
4 tl sitruunankuoriraastetta
1 dl sitruunamehua
1 tl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria
Kastikkeeseen:
2 dl ruokakermaa
3 rkl maissitärkkelystä
2 rkl voita
Suppilovahveropasta:
2 ¼ dl durumvehnäjauhoja
10 g kuivattuja suppilovahveroita
2 kananmunaa
1 tl oliiviöljyä
½ tl suolaa
Lisäksi:
350 g herkkusieniä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita

Kuutioi liha. Laita kuutiot pataan ja kaada vettä päälle niin, että lihat peittyvät kokonaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Valuta hyvin.

Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Laita liha, kasvikset, timjami ja laakerinlehdet pataan. Kaada vettä päälle niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua tunnin ajan.

Aja pastataikinan kuivatut suppilovahverot jauheeksi tehosekoittimella. Sekoita yhteen jauhot ja sienijauhe. Siirrä jauhoseos yleiskoneen kulhoon. Tee jauhojen keskelle syvennys. Lisää syvennykseen kananmunat, öljy ja suola. Vaivaa taikina kimmoisaksi (n. 10 minuuttia).

Aja taikina pastakoneen läpi muutamaan kertaan ja taita se joka välissä kolmin kerroin. Leikkaa pastataikina tagliatelleksi. Nosta pastasuikaleet yleiskoneen kulhon reunalle roikkumaan, jotta ne eivät jää toisiinsa kiinni.

Viipaloi lisäksi tarkoitetut herkkusienet. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kuumenna voi pannulla. Paista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
 
Lisää pataan liha-kasvisseokseen kerma. Ripottele sekaan maissitärkkelys. Kuumenna, kunnes kastike alkaa saostua. Mausta sitruunankuoriraasteella ja sitruunamehulla. Lisää voi paloina ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Lisää myös sienet ja pasta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti