tiistai 6. syyskuuta 2022

Hasselpähkinäkrokantti-vadelmajäädyke

Jos haluaisi saada tästä tarjoilupöydän kauniin kruunun, jäädykkeen voisi koota vaikka rengaskakkuvuokaan ja jättää osan krokantista ja osan vadelmista koristeluun. Minä en jaksanut alkaa näperrellä, ja läsäytin kaiken jäätelövuokaani. Itse jäätelömassa oli ihanaa, ja siinä oli juuri sopivasti happamia vadelma- ja överimakeita krokanttisattumia. Krokantista maistoin paikoin jopa sen pienen sormisuolaripauksen. Täydellistä.




Krokantti:
1 dl hasselpähkinärouhetta
ripaus sormisuolaa
1 dl sokeria
Jäädykeseos:
5 dl Flora Vispiä
3 kananmunan keltuaista
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g vaniljajogurttia
20 g mantelilikööriä
202 g vadelmia

Kaada hasselpähkinärouhe leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle vähän sormisuolaa. Kaada sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sekoittelematta, kunnes sokeri on melkein sulanut, sekoita ja anna paahtua pähkinänruskeaksi. Valuta sokeri pähkinärouheen päälle ja anna krokantin jäähtyä.

Vatkaa jäädykkeen kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita keltuaisvaahtoon kermavaahto, jogurtti ja likööri. Puolita vadelmat. Jätä muutama vadelma koristeluun.

Rouhi krokantti tukevalla veitsellä pieniksi paloiksi. Sekoita krokantti ja siitä irronneet pähkinät jäädykeseokseen. Kaada 1/3 jäädykeseoksesta pakastuksen kestävän vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet vadelmista. Tee toinen kerros samoin. Levitä pinnalle loput jäädykeseoksesta. Nosta vuoka peitettynä pakastimeen vähintään 3 tunniksi.

Ota astia huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti