Siinä se nyt odottaa ja jähmettyy huomiseen saakka. Hyvänmakuista oli jo tuoreeltaan. *Edit* Oli vielä parempaakin kuin ajattelin. Ihanan pehmeää ja appelsiinista. Viinirypäleet sopivat hyvin tämän kanssa.
Ainekset:
3 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
5 rkl sokeria
3 tl liivatejauhetta
½ dl vettä
4 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 dl appelsiinimehua
Koristeluun:
1 appelsiini
viinirypäleitä
Laita liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa yhdessä kulhossa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Vatkaa kolmannessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kuumenna liivateseos mikrossa juoksevaksi ja anna jäähtyä hiukan.
Sekoita keltuaisvaahtoon appelsiinimehu ja appelsiininkuoriraaste. Lisää liivateseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto ja valkuaisvaahto.
Kaada seos silikoniseen rengaskakkuvuokaan. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi, mielellään yön yli.
Leikkaa koristeluun tarkoitettu appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Huuhtele ja valuta viinirypäleet. Kumoa fromage tarjoilualustalle. Koristele appelsiinilohkoilla ja viinirypäleillä.
Voi näitä ihania ohjeitasi, tulee vesi kielelle.
VastaaPoista:D Ei kun kokeilemaan. Tämä oli kyllä tosi hyvää (ja helposti valmistuvaa).
VastaaPoista