sunnuntai 16. maaliskuuta 2025

Bibimbap

Tässä oli sopivasti kaikkea eikä mitään liikaa. Riisistä tuli ihan erityisen hyvää tällä valmistusmenetelmällä. Alkuperäisen reseptin mukaan lihat olisi paistettu pannulla ja sitten samalla pannulla kananmunista häränsilmiä. Mutta pöydässämme oli tänään 7 ruokailijaa, enkä kerta kaikkiaan viitsinyt ruveta paistamaan kananmunia. Oli kyllä hyvää.


Riisi:
4 dl puuroriisiä
8 dl vettä
suolaa
2 rkl rypsiöljyä
Bulgogi:
800 g naudan ulkofileetä
1 iso päärynä
2 valkosipulinkynttä
3 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl fariinisokeria
Pikkelöity punakaali:
700 g punakaalia
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl miriniä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
Korianteriporkkanat:
500 g porkkanoita
1 tl korianterinsiemeniä
½ rkl seesamiöljyä
Lisäksi:
100 g kevätsipulia
1 ruukku korianteria
10 kananmunaa
1 purkki kimchiä
4 rkl seesaminsiemeniä

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä jääkaapissa yön yli.

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta päärynä. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se kulhoon. Lisää liha, päärynäraaste, soija, seesamiöljy ja fariinisokeri. Sekoita hyvin. Nosta peitettynä jääkaappiin yön yli.

Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Sekoita joukkoon seesamiöljy, etikka, sokeri ja suola. Nosta peitettynä jääkaappiin yön yli.

Kuori ja raasta porkkanat. Rouhi korianterinsiemenet morttelissa. Sekoita rouhe porkkanaraasteeseen. Lisää lopuksi seesamiöljy.

Viipaloi kevätsipulit. Silppua korianteri. Keitä kananmunat haluamallesi kypsyysasteelle. Anna jäähtyä. Kuori kananmunat ja halkaise ne pituussuunnassa.

Levitä lihasuikaleet marinadeineen laakeaan uunivuokaan. Nosta vuoka uuniin ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista, kunnes lihat ovat kypsyneet meheviksi.

Kaada rypsiöljy suuren pannun pohjalle. Levitä päälle riisi tasaiseksi kerrokseksi. Paista keskilämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes riisi on rapeutunut pohjasta. Peitä pannu kannella ja jatka paistamista 5 minuuttia. Älä sekoita välillä.

Jaa riisi lautasille. Kokoa päälle sektoreittain kananmunat, lihaviipaleet, porkkanaraaste, punakaali ja kimchi. Ripottele pinnalle kevätsipuli, korianteri ja seesaminsiemenet. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti