Annoin ohjeen mukaisesti juuren kohota yön yli ja tunnin verran. Sitten kun olin leiponut patongit, lähdin koirien kanssa lenkille ja kohoamisajaksi tuli varmaan yli kaksi tuntia reseptin mukaisen 40 minuutin sijaan. Ei haitannut ollenkaan, ”patongit” (jotka kyllä lähinnä muistuttivat limppuja) eivät kärsineet yhtään. Olivat tosi hyvän makuisiakin, päivällisvieraat kehuivat erityisesti leipiä.
Juuri:
1 tl kuivahiivaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl viileää vettä
Taikinaan lisäksi:
1 tl kuivahiivaa
8 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
4 dl viileää vettä
100 g kuivattuja aprikooseja
100 g pekaanipähkinöitä
Sekoita juuritaikinan ainekset yhteen. Anna juuren tekeytyä lämpimässä paikassa peitettynä yön yli.
Silppua taikinan hedelmät ja pähkinät. Sekoita hiiva jauhoihin. Lisää juuritaikinaan suola ja vesi. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää lopuksi aprikoosit ja pekaanipähkinät. Vaivaa taikinaa koneella reilut 5 minuuttia. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia ja kauli palat levyiksi. Kääri levyt patongeiksi. Leikkaa pintaan muutama vinoviilto terävällä veitsellä. Anna kohota n. 40 minuuttia. Voitele patongit kylmällä vedellä ja paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti