tiistai 4. maaliskuuta 2025

Herukkajäätelö

Luulin, että tästä tulee liian hapanta ja sokeritonta. Ihan täysin valmista lopputulosta en vielä maistanut, mutta ainakin pakastimeen mennessään jäde ei ollut ollenkaan liian hapanta tai sokeritonta, vaan erinomaisen hyvää.


Ainekset:
1 ½ dl Kiehu-maitoa
2 kananmunan keltuaista
5 rkl ruokosokeria
200 g mustaherukoita
200 g maustamatonta jogurttia

Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Sekoita keltuaiset ja sokeri kevyesti keskenään teräskulhossa. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon, koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteeseen ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Survo mustaherukat. Sekoita jäähtyneeseen maitoseokseen mustaherukkasose ja jogurtti. Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on sopivan paksuista.

Tarjoile heti tai siirrä jäähdytettyyn, pakastuksen kestävään astiaan ja nosta pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti