sunnuntai 16. maaliskuuta 2025

Bolo de banana

Jälkkäriksi banaanikakkua. Vähän niin kuin tarte tatinia banaanilla, bonuksena vielä banaaninen taikina. Kakkutaikina oli jotenkin vanukasmaisen tiivis. Kerrassaan ihanaa.


Vuoan pohjalle:
2 dl sokeria
2 ½ banaania
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 ½ banaania
3 kananmunaa
3 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta

Kaada pohjalle tuleva sokeri leivinpaperoituun (irtopohja)vuokaan. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin ja nosta pois, kun sokeri on sulanut siirapiksi. Kuori ja viipaloi banaanit ja asettele viipaleet vuoan pohjalle sokerisiirapin päälle.

Kuori ja muusaa taikinan banaanit. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, sokeri, banaani ja munat. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Lisää maito vähitellen kerrallaan, hyvin sekoittaen. Kaada taikina vuokaan banaanien päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ja kumoa sitten tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti