Olen ilmeisestikin tietämättäni trendien kaikkein kuumimmalla aallonharjalla. ”Tiktok-ruokaa”, ilmoitti herra 13-v kun näki mitä tänään syödään. Nyt on kuulemma muotia syödä naudanpihvejä (sormin) erilaisten kasvislisukkeiden kanssa. Ei ihme, kyllä tällainen perussapuska on todella hyvää.
Pihvit:
300 g naudan ulkofileetä
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
Perunat:
1 kg jauhoisia perunoita
suolaa
Lisäksi:
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
250 g vihreitä papuja
Puolita paprikat pituussuunnassa. Poista siemenet ja valkoiset osat. Aseta puolikkaat leivinpaperoidulle uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Nosta pelti 250-asteisen uunin grillivastusten alle ja kypsennä, kunnes paprikat alkavat kuplia ja mustua. Kuori paprikat halutessasi.
Huuhtele perunat huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot likoamaan runsaaseen veteen pariksi tunniksi. Valuta hyvin ja asettele lohkot leivinpaperoidulle uunipellille kuoripuoli alaspäin. Paista 250-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Mausta suolalla.
Leikkaa naudanfilee pihveiksi. Paista pihvejä voissa, kunnes kypsyysaste on sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pihvit lautaselle odottamaan ja peitä ne foliolla.
Kumoa pavut samalle pannulle jolla paistoit pihvit. Paista, kunnes pavut ovat sulaneet ja alkavat ruskistua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti