lauantai 29. maaliskuuta 2025

Mustikka-lakujäätelökakku

Justiinsa laitoin tämän pakastimeen, ja vasta huomenna päästään kunnolla maistelemaan. Koristeetkin vielä puuttuvat päältä. Sekä pohja että täytteen osaset olivat jokainen erikseen aivan valtavan hyviä. Tämä makuyhdistelmä ehkä menee jätskisuosikkieni kärkeen.


Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna
4 g raakalakritsijauhetta
Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 ½ dl Flora Vispiä
250 g ricottaa
2 tl raakalakritsijauhetta
Mustikkahilloke:
300 g mustikoita
¾ dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
Koristeluun:
4 muumilakupatukkaa (mustikka-vadelma)

Mittaa hillokkeen mustikat, sokeri, sitruunamehu ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Murskaa pohjan keksit. Sekoita joukkoon raakalakritsijauhe ja voisula. Painele keksimurska silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille muutaman sentin korkeuteen (tai suurempaan vuokaan vain pohjalle). Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa täytteen kondensoitu maito ja kerma vaahdoksi. Mausta vaahto raakalakritsijauheella. Kaada täyte vuokaan. Tiputtele päälle mustikkahilloke. Sekoita haarukalla muutamin vedoin, jotta täyte ja hilloke raidoittuvat. Nosta vuoka pakastimeen vähintään viideksi tunniksi, mielellään yön yli.

Pilko muumilakupötköt ja ripottele palat kakun päälle, kun kakku on ollut pakastimessa tunnin verran.



2 kommenttia: