perjantai 28. maaliskuuta 2025

Yrtti-valkosipuli-kampelarullat

Nämähän ei nyt taas näytä yhtään miltään, mutta olivatpahan erityisen hyviä. Alkuperäinen resepti oli silakoille, mutta joku aika sitten silakoita valmistaessani jouduin toteamaan että ne eivät valitettavasti todellakaan kuulu suosikkikaloihini. Mietin sitten mitä näihin laittaisin ja kaupan tarjous ratkaisi asian: otin kampelaa. Ne olivatkin sitten juuri sopivan kokoisia ja ohuita fileitä rullalle käärittäviksi.


Ainekset:
500 g kampelafileitä
suolaa
mustapippuria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 valkosipulinkynttä
1 ruukku ruohosipulia
1 ruukku tilliä
Pinnalle:
2 palaa näkkileipää
1 rkl voita

Levitä kampelafileet leivinpaperille. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua 15 minuuttia.

Kuori valkosipulinkynnet. Silppua yrtit. Notkista tuorejuusto kulhossa. Puserra joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää myös yrtit. Mausta suolalla.

Jaa juustoseos fileille ja pyöritä fileet rulliksi. Asettele rullat pystyyn sopivan kokoiseen uuninkestävään vuokaan. Rouhi näkkileipä ja ripottele rouhe rullien päälle. Lisää pinnalle myös voi pieninä nokareina.

Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Tykkään kalasta ja kuulostaa kivalta vaihtoehdolta iänikuiseen silakkaan tuo kampela. Ahvenkin varmaan voisi sopia jos sellaista sattuu löytämään?

    VastaaPoista
  2. Ahvenet olis varmasti ihan loistavia. En vaan raaskinut niitä ostaa kun kilohinta oli tuplat kampelaan nähden.

    VastaaPoista