Pitkästä aikaa mureketta. Oli kyllä herkullista. Tällä on näin hassu nimi siksi, että alun perin (muutaman kymmenen vuotta vanhassa) reseptissä käytettiin naudan jauhelihan lisäksi broilerinfileetä joka jauhettiin lihamyllyllä. En viitsinyt siihen ruveta, kun kerran broilerinjauhista on nykyään saatavilla valmiina kaupasta.
Ainekset:
½ dl korppujauhoja
1 dl vettä
300 g broilerin jauhelihaa
300 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 ½ tl suolaa
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus cayennenpippuria
2 kananmunaa
Kastike:
2 dl lihalientä
200 g paseerattua tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
Suurus:
1 rkl vettä
2 tl Maizenaa
Laita korppujauhot turpoamaan veteen 10 minuutiksi. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita kaikki murekkeen ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina murekkeeksi uuninkestävään vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 50-60 minuuttia.
Kuumenna kastikkeen ainekset kiehuvaksi kattilassa. Sekoita suuruksen ainekset yhteen ja lisää suurus kastikkeeseen.
Viipaloi mureke. Valuta kastike murekkeen päälle ja ympärille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti