perjantai 14. maaliskuuta 2025

Kirjolohi sienitäytteellä

Resepti oli alkujaan merikrotin pyrstöille, joita en onnistunut käsiini saamaan. Niiden sijaan laitoin lohta, joka toimi oikein hyvin. Kokonaisuus oli jopa parempi kuin oletin.


Ainekset:
550 g kirjolohifileetä
suolaa
Täyte:
25 g kuivattuja suppilovahveroita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
25 g saksanpähkinöitä
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
suolaa
Lisäksi:
2 punaista paprikaa
1 sipuli
100 g orakkaita
425/225 g minimaissia
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Mittaa täytteen kuivatut sienet kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna seistä 20 minuuttia. Valuta hyvin. Silppua sienet. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Rouhi saksanpähkinät. Valuta maissi.

Kuullota täytteem sipulit pehmeiksi voi-öljyseoksessa. Siirrä sivuun. Lisää kuivatut sienet ja saksanpähkinät. Mausta suolalla, rosmariinilla ja timjamilla. Siirrä seos lautaselle odottamaan ja anna jäähtyä.

Nosta kirjolohifilee uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa. Levitä päälle täyte. Poista lisäksi tarkoitetuista paprikoista siemenet ja lohko malto. Kuori ja lohko sipulit. Ruskista paprikat, sipulit ja sienet samalla pannulla, jolla paistoit täytteen. Levitä paprikaseos ja maissintähkät vuokaan kalan ympärille. Ripottele pinnalle sitruunamehu ja mausteet.

Minä laitoin vuoan tässä vaiheessa muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Sen jälkeen kypsensin 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Mutta jos olisin laittanut vuoan suoraan uuniin, oikea kypsennysaika olisi ollut varmaan 10 minuuttia lyhyempi.

1 kommentti:

  1. Kuulostaapa herkulliselta 😋 Kirjolohi on hyvää ja tässä taas uusi tapa miten tehdä. Välillä täytyy soveltaa mutta sitähän ruuanlaitto on. Kiitos hyvästä ohjeesta, kokeiluun menee tämä(kin).

    VastaaPoista