Tämä oli oikeastaan aika ruman näköistä. Mutta todella hyvän makuista. Alkuperäisessä ohjeessa ohjeistettiin tarjoilemaan tagine esim. paahdetuilla manteleilla rikastetun couscousin kanssa, mutta minä laitoin sen sijaan kokeeksi uuniin Atrian valmiin nyhtökalkkunapaketin. Sellaisen, joka paistetaan omassa muovikääreessään. Se oli yllättävänkin hyvää, taidan joskus kokeilla kanaversiotakin.
Ainekset:
200 g sipulia
200 g porkkanaa
1 rkl öljyä
1 kukkakaali
1 rkl inkiväärimurskaa
1 tl kurkumaa
1 rkl garam masalaa
½ tl suolaa
2 dl punaisia linssejä
5 dl vettä
Raitakastike:
1 kurkku
suolaa
300 g maustamatonta jogurttia
2 tl garam masalaa
Pinnalle:
tuoretta korianteria
Kuori raitakastikkeen kurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Siirrä raaste siivilään. Lisää suolaa ja sekoita. Anna raasteen valua mahdollisimman kuivaksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Anna maustua jääkaapissa.
Kuori ja silppua sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Huuhtele linssit siivilässä. Silppua korianteri.
Kuullota sipulia ja porkkanaa öljyssä padassa viitisen minuuttia. Lisää kukkakaali, inkiväärimurska ja mausteet. Sekoittele muutama minuutti. Lisää pataan linssit ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia. Ripottele pinnalle korianteri. Tarjoile esim. nyhtökalkkunan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti